Retete savuroase: Şniţel vănătoresc
PrinteazaŞniţel vănătoresc din: manatarci, ceapa, ciuperci, snitele de porc, sare, piper, faina, unt, vin si smantana.
- 10 manatarci uscate
- 2 cepe mici
- 400 g ciuperci champignon
- 8 snitele de porc (a 80g)
- sare
- piper
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt topit
- 100 ml vin alb sec
- 150 g smantana
Mod de preparare:
Se înmoaie mânătărcile. Se taie ceapa mărunt. Se pregătesc ciupercile champignon şi se taie felii. Se condimentează şniţelele, se dau prin făină şi se prăjesc 2 min. pe fiecare parte în untul topit, apoi se scot pe o farfurie. Se prăjesc ciupercile champignon în grăsimea rămasă 3 min.
Se scurg ciupercile înmuiate şi se toacă mărunt. Impreună cu ceapa se adaugă peste ciupercile champignon şi se mai căleşte 1 min. Se stinge cu vin. Se adaugă smântână şi se fierb 5 minute la foc mic. Se lasă şniţelele cca 3 minute în acest sos.
Şniţel vănătoresc
Pofta buna!