Ceai pentru colindatori
PrinteazaCeai pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru.
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 1 lingurita scortisoara rasa
- 2 cuisoare
- 1 lingurita ghimbir ras
- 4 linguri miere
- 200 ml whisky
- 1 litru apa
- 4 lingurite ceai negru
Mod de preparare:
Puneţi apa la fiert şi când clocoteşte, adăugaţi plantele de ceai, acoperiţi vasul şi opriţi focul. Lăsaţi 10 minute să se infuzeze.
Intre timp, cu un blender mărunţiţi portocala şi lămâia, amestecaţi piureul obţinut cu mierea, scorţişoara şi ghimbirul, cuişoarele zdrobite şi turnaţi peste amestec infuzia de ceai negru strecurată, cât este fierbinte încă.
Inainte de srvire, repartizati preparatul in pahare termorezistente si adaugiti in fiecare pahar care 50 ml whisky.