Ceai pentru colindatori

Printeaza

Ceai pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru.

Ingrediente:Ceai_pentru_colindatori

  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 4 linguri miere
  • 200 ml whisky
  • 1 litru apa
  • 4 lingurite ceai negru

 

Mod de preparare:

Puneţi apa la fiert şi când clocoteş­te, adăugaţi plantele de ceai, aco­periţi vasul şi opriţi focul. Lăsaţi 10 minute să se infuzeze.

Intre timp, cu un blender mărunţiţi portocala şi lămâia, amestecaţi piureul obţinut cu mierea, scorţişoara şi ghimbirul, cuişoarele zdrobite şi turnaţi peste amestec infuzia de ceai negru strecurată, cât este fierbinte încă.

Inainte de srvire, repartizati preparatul in pahare termorezistente si adaugiti in fiecare pahar care 50 ml whisky.

Ceai_pentru_colindatori

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.