Fasole batuta cu costita si mamaliguta
PrinteazaFasole batuta cu costita si mamaliguta din: fasole, ulei, costita afumata, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper si malai grisat.
- 250 g fasole boabe alba
- 100 ml ulei
- 200 g costita afumata
- 100 g ceapa
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- 7 catei de usturoi
- 1 legatura marar
- sare si piper
pentru mamaliguta:
- malai grisat
- sare si apa
Mod de preparare:
Pui boabele de fasole la înmuiat în apă rece, cu câteva ore înainte de preparare. Speli boabele, schimbi apa şi le pui la fiert.
După ce au fiert boabele 10 minute, arunci apa şi pui altă apă fierbinte. Adaugi costiţa afumată şi laşi să fiarbă la foc moderat.
Când fasolea este pe jumătate fiartă, adaugi legumele curăţate şi tăiate în patru şi continui fiercostiţa, o scoţi pe o farfurie, iar boabele de fasole şi legumele fierte le treci printr-o sită deasă, apoi le mixezi bine.
Adaugi mujdeiul de usturoi, sare, piper şi ulei şi amesteci până obţii o pastă omogenă de consistenţă mai moale.
Pregăteşti mămăliguţă:
Pui apa la fiert cu puţină sare. Când apa fierbe, adaugi mălaiul treptat, până obţii o npămăliguţă de consistenţă medie. Laşi să fiarbă încet 2-3 minute.
Când serveşti fasolea bătută, presari pe deasupra mărar verde tocat mărunt şi alături pui costiţa, mămăliguţă şi murături.
Pofta buna!