Fasole batuta cu costita si mamaliguta

Printeaza

Fasole batuta cu costita si mamaliguta din: fasole, ulei, costita afumata, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper si malai grisat.

Ingrediente:Fasole batuta cu costita si mamaliguta

  • 250 g fasole boabe alba
  • 100 ml ulei
  • 200 g costita afumata
  • 100 g ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 7 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare si piper

pentru mamaliguta:

  • malai grisat
  • sare si apa

 

Mod de preparare:

Pui boabele de fasole la înmuiat în apă rece, cu câteva ore înainte de preparare. Speli boabele, schimbi apa şi le pui la fiert.

După ce au fiert boa­bele 10 minute, arunci apa şi pui altă apă fierbinte. Adaugi costiţa afumată şi laşi să fiarbă la foc mo­derat.

Când fasolea este pe jumătate fiartă, adaugi legumele curăţate şi tăiate în patru şi continui fiercostiţa, o scoţi pe o farfurie, iar boabele de fasole şi le­gumele fierte le treci printr-o sită deasă, apoi le mixezi bine.

Adaugi mujdeiul de us­turoi, sare, piper şi ulei şi amesteci până obţii o pas­tă omogenă de consistenţă mai moale.

Pregăteşti mămăliguţă:

Pui apa la fiert cu puţină sare. Când apa fierbe, adaugi mălaiul treptat, până obţii o npămăliguţă de consistenţă medie. Laşi să fiarbă încet 2-3 minute.

Când serveşti fasolea bătută, presari pe deasu­pra mărar verde tocat mărunt şi alături pui costiţa, mămăliguţă şi murături.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.