Reteta zilei: Mere caramelizate
PrinteazaMere caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.
Ingrediente:
- 8 mere, spalate , uscate și racite
- 8 bete de acadea
- 1 1/2 ceasca smantana
- 1 1/2 lingurita de sare
- 1 1/2 ceasca miere
Mod de preparare:
Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In fiecare mar infigeti cate un bat de acadea.
Intr-un castron mare puneti apa rece. Intr-o oala mare se amesteca impreuna smantana si sarea. Amestecati ocazional pana da in fiert.
Se incorporeaza mierea si amestecati constant aproximativ 10-15 minute, pana cand se caramelizeaza.
Puneti vasul apoi in castronul cu apa rece si continuati sa amestecati usor pana se ingroasa. Scufundati fiecare mar in caramel si puneti in tava.
Lasati sa se raceasca timp de 1-2 ore, apoi depozitați in frigider . Scoateți din frigider cu 30 de minute inainte de servire .
Mere caramelizate
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut. N am facut niciodata asa ceva 🙂
Au iesit bune merele caramelizate?