Reteta zilei: Mere caramelizate

Printeaza

Mere caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.

Mere caramelizate

Mere caramelizate

 

Ingrediente:

  • 8 mere, spalate , uscate și racite
  • 8 bete de acadea
  • 1 1/2 ceasca smantana
  • 1 1/2 lingurita de sare
  • 1 1/2 ceasca miere

 

Mod de preparare:

Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In fiecare mar infigeti cate un bat de acadea.

Intr-un castron mare puneti apa rece. Intr-o oala mare se amesteca impreuna smantana si sarea. Amestecati ocazional pana da in fiert.

Mere caramelizate

Se incorporeaza mierea si amestecati constant aproximativ 10-15 minute, pana cand se caramelizeaza.

Puneti vasul apoi in castronul cu apa rece si continuati sa amestecati usor pana se ingroasa. Scufundati fiecare mar in caramel si puneti in tava.

Mere caramelizate

Lasati sa se raceasca timp de 1-2 ore, apoi depozitați in frigider . Scoateți din frigider cu 30 de minute inainte de servire .

Mere caramelizate

Mere caramelizate

Mere caramelizate

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut. N am facut niciodata asa ceva 🙂

  2. Antoanela Marescu

    Au iesit bune merele caramelizate?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.