Rulada cu ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra, frisca, cacao.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf sare
  • 50 g făină
  • 50 g amidon
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 850 ml compot de ananas
  • 250 g mascarpone (cremă italiană de brânza)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 400 ml frişcă
  • 1 lingură cacao

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180° C. Se tapetează cu hârtie o tavă. Se separă ouăle.

Gălbenuşul se bate cu 3 linguri de apă caldă, zahăr şi zahăr vanilinat. Al­buşurile se bat cu sare şi se adaugă.

Se amestecă făină cu amidon, praf de copt şi cacao. Se cern peste albuş şi totul se omogenizează cu telul.

Aluatul se repartizează în tavă şi se coace 15-20 min. Un prosop de bumbac se tapetează cu un strat subţire de zahăr.

Blatul se răstoarnă pe acest pro­sop.

Hârtia de pe fund se umezeşte şi se desprinde. Blatul se rulează în prosop. Se lasă să se răcească.

Se amestecă mascar­pone cu 1 lingură zahăr şi cuburi de ananas; se înglobează 100 ml frişcă bătută. Se derulează bla­tul, se repartizează crema deasupra şi se rulează la loc. Se dă la rece 2 ore.

Rulada se îmbracă în frişcă bătută cu 1 lin­gură zahăr pudră. Se pu­drează cu cacao şi se ornează cu jumătăţi de rondele de ananas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.