Rulada cu ananas
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra, frisca, cacao.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf sare
- 50 g făină
- 50 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri cacao
- 850 ml compot de ananas
- 250 g mascarpone (cremă italiană de brânza)
- 2 linguri zahăr pudră
- 400 ml frişcă
- 1 lingură cacao
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180° C. Se tapetează cu hârtie o tavă. Se separă ouăle.
Gălbenuşul se bate cu 3 linguri de apă caldă, zahăr şi zahăr vanilinat. Albuşurile se bat cu sare şi se adaugă.
Se amestecă făină cu amidon, praf de copt şi cacao. Se cern peste albuş şi totul se omogenizează cu telul.
Aluatul se repartizează în tavă şi se coace 15-20 min. Un prosop de bumbac se tapetează cu un strat subţire de zahăr.
Blatul se răstoarnă pe acest prosop.
Hârtia de pe fund se umezeşte şi se desprinde. Blatul se rulează în prosop. Se lasă să se răcească.
Se amestecă mascarpone cu 1 lingură zahăr şi cuburi de ananas; se înglobează 100 ml frişcă bătută. Se derulează blatul, se repartizează crema deasupra şi se rulează la loc. Se dă la rece 2 ore.
Rulada se îmbracă în frişcă bătută cu 1 lingură zahăr pudră. Se pudrează cu cacao şi se ornează cu jumătăţi de rondele de ananas.
Pofta buna!