Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi

Printeaza

Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi din: linte, ceapa rosie, usturoi, rosii, morcov, lamaie, chimion, coriandru, ulei de masline, oregano, sare.

Ingrediente:Supa_crema_de_linte_cu_ceapa_rosie_si_usturoi

  • 400 g linte
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de chimion
  • 1 legatura cu coriandru
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune la fiert 2,5 litri de apă cu un praf de sare. După ce a dat în clocot, adaugă lintea şi las-o să fiarbă la foc moderat 30 de minute.

Separat, căleşte ceapa împreună cu us­turoiul zdrobit. Adaugă morocovul ras şi roşiile tăiate în cubuleţe.

Stinge cu 500 ml de apă şi lasă-le să se înăbuşe. La final, presară puţin chimion şi ver­deaţa tocată fin.

Pune legumele peste linte şi lasă-le pe foc 30 de minute. După ce a fiert şi lintea, zdrobeşte totul la blender.

Stropeşte cu zeamă de lămâ­ie. Potriveşte gustul de sare şi serveşte cu crutoane.

Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi

Supa_crema_de_linte_cu_ceapa_rosie_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.