Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi
PrinteazaSupa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi din: linte, ceapa rosie, usturoi, rosii, morcov, lamaie, chimion, coriandru, ulei de masline, oregano, sare.
- 400 g linte
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 3 rosii
- 1 morcov
- 1 lamaie
- 1 lingura de chimion
- 1 legatura cu coriandru
- ulei de masline
- oregano
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert 2,5 litri de apă cu un praf de sare. După ce a dat în clocot, adaugă lintea şi las-o să fiarbă la foc moderat 30 de minute.
Separat, căleşte ceapa împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă morocovul ras şi roşiile tăiate în cubuleţe.
Stinge cu 500 ml de apă şi lasă-le să se înăbuşe. La final, presară puţin chimion şi verdeaţa tocată fin.
Pune legumele peste linte şi lasă-le pe foc 30 de minute. După ce a fiert şi lintea, zdrobeşte totul la blender.
Stropeşte cu zeamă de lămâie. Potriveşte gustul de sare şi serveşte cu crutoane.
Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi
Pofta buna!