Cornulete cu nuca
PrinteazaCornulete cu nuca din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, apa calduta, nuca, zahar tos, zahar pudra.
- 1 pachet de unt (250 g)
- 2 oua
- 1 cana cu zahar (200 g)
- 500 g faina
- 1 praf de copt
- 150 ml apa calduta
pentru umplutura:
- 200 g nuca pisata
- 150 g zahar tos
- zahar pudra (pentru ornat)
Mod de preparare:
Lasă untul la temperatura camerei. Amestecă toate ingredientele până ce obţii un aluat consistent.
Formează două sfere mari, înveleşte- le în folie şi dă-le 15 minute la rece. Pentru umplutură, amestecă zahărul cu nuca.
Intinde aluatul cu sucitorul şi taie triunghiuri. Pune pe fiecare triunghi câte o lingură din amestecul de nuca si ruleaza.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Asaza cornuletele si da-le la cuptorul incins, la foc potrivit, circa 35 de minute, pana ce devin aurii.
Presara zahar pudra si serveste-le caldute.
Cornulete cu nuca
Pofta buna!