Cornulete cu nuca

Printeaza

Cornulete cu nuca din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, apa calduta, nuca, zahar tos, zahar pudra.

Ingrediente:Cornulete_cu_nuca

  • 1 pachet de unt (250 g)
  • 2 oua
  • 1 cana cu zahar (200 g)
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • 150 ml apa calduta

pentru umplutura:

  • 200 g nuca pisata
  • 150 g zahar tos
  • zahar pudra (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Lasă untul la temperatura camerei. Amestecă toate ingredientele până ce obţii un aluat consistent.

Formează două sfere mari, înveleşte- le în folie şi dă-le 15 minute la rece. Pentru umplutură, amestecă zahărul cu nuca.

Intinde aluatul cu sucitorul şi taie triunghiuri. Pune pe fiecare triunghi câte o lingură din amestecul de nuca si ruleaza.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Asaza cornuletele si da-le la cuptorul incins, la foc potrivit, circa 35 de minute, pana ce devin aurii.

Presara zahar pudra si serveste-le caldute.

Cornulete cu nuca

Cornulete_cu_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.