Cotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi
PrinteazaCotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi din: cotlete de porc, mazare, bacon afumat, ardei grasi, cartofi, supa de vita, ulei, unt, ou, patrunjel, sare, piper.
- 4 colete groase de porc
- 200 g mazare congelata
- 100 g bacon afumat
- 2 ardei grasi
- 500 g cartofi
- 500 ml supa de vita (din cub)
- 50 ml ulei
- 50 g unt
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă cotletele de pielite, tendoane, spală-le şi scurge-le bine de apă.
Taie fiecare cotlet, astfel încât să obţii un “buzunar”, apoi presară- le cu sare şi piper.
Căleşte mazărea în unt circa 6-7 minute, las-o putin să se răcească, apoi amestec-o cu baconul tăiat în cubuleţe, oul, jumătate de legătură de pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Umple cotletele cu acest amestec şi prinde-le cu scobitori. Pune-le într-o tavă împreună cu untul, ardeiul gras şi cartofii, curăţate şi tăiate în cubuleţe, supa şi pătrunjelul rămas tocat mărunt.
Potriveşte de sare si piper, apoi pune tava în cuptorul încins şi coace la foc potrivit coteţele, circa 60 de minute sau până se rumensc bine.
Cotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi
Pofta buna!