Cartofi cu castane si bacon

Printeaza

Cartofi cu castane si bacon din: cartofi copti, bacon, castane, scortisoara, vin alb, cuisoare, ulei de masline, miere, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi_cu_castane_si_bacon

  • 8 cartofi copti
  • 400 g bacon
  • 400 g castane
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 500 ml vin alb
  • 2 cuisoare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri miere
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spălaţi bine şi fierbeţi cartofii în coajă. Lăsaţi-i la răcit, curăţaţi-i şi tăiaţi-i în sferturi. înfăşuraţi fiecare cartof în câte o felie de bacon.

Ungeţi o tavă cu ulei, aşezaţi cartofii împachetaţi în tavă, unul lângă altul. Puneţi tava ta cuptor, la foc potrivit, până când cartofii sunt rumeniţi bine.

Fierbeţi în apă cu sare cas­tanele, lăsaţi-le la răcit şi apoi curăţaţi-le de coajă.

Fierbeţi vi­nul cu mierea, cuişoarele zdrobi­te, scorţişoara, putină sare şi pi­per, până când se reduce lichidul la jumătate şi se îngroaşă ca un sirop.

Puneţi apoi în acest ames­tec castanele şi fierbeţi-le încă 2 -3 minute.

Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit. Serviţi cartofii calzi cu castane înmuiate în sosul condimentat.

Cartofi cu castane si bacon

Cartofi_cu_castane_si_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.