Cartofi cu castane si bacon
PrinteazaCartofi cu castane si bacon din: cartofi copti, bacon, castane, scortisoara, vin alb, cuisoare, ulei de masline, miere, sare, piper.
- 8 cartofi copti
- 400 g bacon
- 400 g castane
- 1/2 lingurita scortisoara
- 500 ml vin alb
- 2 cuisoare
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi bine şi fierbeţi cartofii în coajă. Lăsaţi-i la răcit, curăţaţi-i şi tăiaţi-i în sferturi. înfăşuraţi fiecare cartof în câte o felie de bacon.
Ungeţi o tavă cu ulei, aşezaţi cartofii împachetaţi în tavă, unul lângă altul. Puneţi tava ta cuptor, la foc potrivit, până când cartofii sunt rumeniţi bine.
Fierbeţi în apă cu sare castanele, lăsaţi-le la răcit şi apoi curăţaţi-le de coajă.
Fierbeţi vinul cu mierea, cuişoarele zdrobite, scorţişoara, putină sare şi piper, până când se reduce lichidul la jumătate şi se îngroaşă ca un sirop.
Puneţi apoi în acest amestec castanele şi fierbeţi-le încă 2 -3 minute.
Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit. Serviţi cartofii calzi cu castane înmuiate în sosul condimentat.
Cartofi cu castane si bacon
Pofta buna!