Chec cu rosioare si parmezan
PrinteazaChec cu rosioare si parmezan din: rosii cherry, parmezan, faina, drojdie, oua, lapte, busuioc, ulei, sare si piper.
- 200 g rosii cherry
- 100 g parmezan ras (sau cascaval de oaie)
- 180 g faina
- 1 lingura rasa cu drojdie uscata
- 4 oua
- 120 ml lapte
- 1 mana de busuioc verde
- 80 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bate ouăle spumă şi amestecă-le cu făina, un praf de sare şi drojdia.încorporează laptele şi uleiul, puţin câte puţin, amestecând energic ca să nu rămână cocoloaşe.
Adaugă busuiocul tocat mărunt, caşcavalul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Amestecă şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu grăsime şi dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, 50 de minute.
Chec cu rosioare si parmezan
Pofta buna!