Cornulete cu gem

Printeaza

O reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare, faina, gem de caise, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 200 ml bors
  • 50 ml ulei
  • 30 g drojdie (cât o nucă)
  • 4 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • 4 făină cât cuprinde
  • 1 borcan gem de caise
  • 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

 

Mod de preparare:

Se aşază, într-un castron mare, borşul, uleiul, zahă­rul, un praf de sare şi drojdia amestecată cu puţină apă călduţă. Se adaugă trep­tat făină, amestecând bine până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă să se odihnească 30 de minute la loc cald.

Se împarte aluatul în bu­căţi potrivite, se întinde fie­care bucată de aluat în foa­ie şi se taie pătrate cu latura de 8 cm. Se pune câte o lin­guriţă de gem la mijloc, se împăturesc, dându-li-se for­ma de cornuleţe.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hâr­tie de copt şi se dau la cup­tor pentru circa 35 de mi­nute. Se servesc pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu cornuletele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.