Cornulete cu gem
PrinteazaO reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare, faina, gem de caise, zahar pudra.
Ingrediente:
- 200 ml bors
- 50 ml ulei
- 30 g drojdie (cât o nucă)
- 4 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- 4 făină cât cuprinde
- 1 borcan gem de caise
- 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Mod de preparare:
Se aşază, într-un castron mare, borşul, uleiul, zahărul, un praf de sare şi drojdia amestecată cu puţină apă călduţă. Se adaugă treptat făină, amestecând bine până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă să se odihnească 30 de minute la loc cald.
Se împarte aluatul în bucăţi potrivite, se întinde fiecare bucată de aluat în foaie şi se taie pătrate cu latura de 8 cm. Se pune câte o linguriţă de gem la mijloc, se împăturesc, dându-li-se forma de cornuleţe.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru circa 35 de minute. Se servesc pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.
Pofta buna!
O sa incerc si eu cornuletele astea