Covrigei cu cacao si zahar

Printeaza

Covrigeri cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus.

Ingrediente:Covrigeri_cu_cacao_si_zahar

  • 150 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri unt la temperatura camerei
  • sare
  • 150 g faina
  • 1 albus batut spuma

 

Mod de preparare:

Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minu­te, până se transformă într-o cremă. Adaugi al buşul şi mai baţi 1 minut.

Incorporezi trei linguri de cacao şi făina şi amesteci până devine un alu­at moale. Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.

Presari pe masă lingura de cacao rămasă şi împărţi aluatul în 10 bile de aceeaşi mărime. Rulezi cu ajutorul palmelor fiecare bilă, până devine ca o sfoară lungă de 6-7 cm.

Apuci fiecare capăt şi încrucişezi la mijlocul col­ţului opus.

Pui covrigeii cu grijă în tavă să nu se atingă. Pentru un plus de strălucire, îi poţi unge cu puţin albuş, iar pe dea­supra să presari zahăr granulat. Ii ţii la cuptor până de­vin tari.

Covrigeri cu cacao si zahar

Covrigeri_cu_cacao_si_zahar

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Imi dai si mie niste covrigei?

  2. Vrei sa-ti dau eu? covrigei 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.