Covrigei cu cacao si zahar
PrinteazaCovrigeri cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus.
- 150 g zahar
- 4 linguri cacao
- 4 linguri unt la temperatura camerei
- sare
- 150 g faina
- 1 albus batut spuma
Mod de preparare:
Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minute, până se transformă într-o cremă. Adaugi al buşul şi mai baţi 1 minut.
Incorporezi trei linguri de cacao şi făina şi amesteci până devine un aluat moale. Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
Presari pe masă lingura de cacao rămasă şi împărţi aluatul în 10 bile de aceeaşi mărime. Rulezi cu ajutorul palmelor fiecare bilă, până devine ca o sfoară lungă de 6-7 cm.
Apuci fiecare capăt şi încrucişezi la mijlocul colţului opus.
Pui covrigeii cu grijă în tavă să nu se atingă. Pentru un plus de strălucire, îi poţi unge cu puţin albuş, iar pe deasupra să presari zahăr granulat. Ii ţii la cuptor până devin tari.
Covrigeri cu cacao si zahar
Pofta buna!
Imi dai si mie niste covrigei?
Vrei sa-ti dau eu? covrigei 😀