Pacheţele de ciuperci
PrinteazaO reteta savuroasa de Pacheţele de ciuperci din: orez, ciuperci, dovlecei, ceapa, unt, parmezan, piper si sare.
- 1/2 cana cu orez
- 250 g ciuperci
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 100 g unt
- 1 lingura cu parmezan
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală dovleceii, înde¬părtează cotorul, taie-i în felii subţiri, opăreşte-i în apă cu sare câteva minute, până ce se înmoaie, apoi scoate-i pe un şervet.
Pune orezul la fiert şi lasă-l 20 de minute. Curăţă ceapa şi ciupercile şi toacă-le mărunt, încinge untul şi căleşte mai întâi ceapa, apoi ciupercile şi lasă-le să scadă.
Amestecă legumele cu orezul şi potriveşte gustul de sare şi piper, iar la urmă, adaugă parmezanul.
Unge un vas de copt (sau mai multe vase mici, de o porţie) cu puţin unt şi tapetează-l cu dovlecel astfel încât feliile să depăşească vasul, ca ulterior să acoperi compoziţia cu ele.
Adaugă orezul şi acoperă cu feliile de dovlecel. Dă vasul la cuptor 15-20 de mi¬nute la foc moderat.
Stinge focul şi lasă să se răcorească, apoi răstoarnă pe un platou şi serveşte cu ketchup.
Pacheţele de ciuperci
Pofta buna!