Pacheţele de ciuperci

Printeaza

O reteta savuroasa de Pacheţele de ciuperci din: orez, ciuperci, dovlecei, ceapa, unt, parmezan, piper si sare.

Ingrediente:Pachetele_de_ciuperci

  • 1/2 cana cu orez
  • 250 g ciuperci
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 100 g unt
  • 1 lingura cu parmezan
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii, înde¬părtează cotorul, taie-i în felii subţiri, opăreşte-i în apă cu sare câteva minute, până ce se înmoaie, apoi scoate-i pe un şervet.

Pune orezul la fiert şi lasă-l 20 de minute. Curăţă ceapa şi ciupercile şi toacă-le mărunt, încinge untul şi căleşte mai întâi ceapa, apoi ciupercile şi lasă-le să scadă.

Amestecă legumele cu orezul şi potriveşte gustul de sare şi piper, iar la urmă, adaugă parmezanul.

Unge un vas de copt (sau mai multe vase mici, de o porţie) cu puţin unt şi tapetează-l cu dovlecel astfel încât feliile să depăşească vasul, ca ulterior să acoperi compoziţia cu ele.

Adaugă orezul şi acoperă cu feliile de dovlecel. Dă vasul la cuptor 15-20 de mi¬nute la foc moderat.

Stinge focul şi lasă să se răcorească, apoi răstoarnă pe un platou şi serveşte cu ketchup.

Pacheţele de ciuperci

Pachetele_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.