Aperitive din peste
PrinteazaAperitive din peste din: file de cod, bacon, nucsoara, zeama de lamaie, foi de dafin, ulei, sare si piper.
- 400 g file de cod
- 200 g bacon
- nucsoara macinata
- zeama de lamaie
- 2 foi de dafin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală peştele şi taie-l în cuburi mari. Sărează, piperează, dă-le cu un praf de nucşoară şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie (câteva picături sunt de ajuns; altfel, peştele se sfărâmă).
Pune bucăţile de peşte într-un vas, adaugă două foi de dafin rupte şi dă-le la rece 5-10 minute, cât să capete aromă.
Feliază baconul cât mai subţire (e de preferat să-l cumperi deja feliat). Scoate peştele de la rece şi înveleşte fiecare bucată într-o felie de bacon.
Dacă bucăţile de peşte sunt subţiri, taie baconul în două pe lungime, astfel încât în mijloc să se vadă peştele.
Incinge grătarul şi unge-l cu puţin ulei (cu un şerveţel îmbibat).
Pune câte două rondele pe o frigăruie şi perpeleşte-le pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte.
Stoarce puţină lămâie peste frigărui. Serveşte cu salată.
Aperitive din peste
Pofta buna!
O sa fac si eu aperitivele astea, arata prea bine