Aperitive din peste

Printeaza

Aperitive din peste din: file de cod, bacon, nucsoara, zeama de lamaie, foi de dafin, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Aperitive_din_peste

  • 400 g file de cod
  • 200 g bacon
  • nucsoara macinata
  • zeama de lamaie
  • 2 foi de dafin
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală peştele şi taie-l în cuburi mari. Sărează, piperează, dă-le cu un praf de nucşoară şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie (câteva picături sunt de ajuns; altfel, peştele se sfărâmă).

Pune bucăţile de peşte într-un vas, adaugă două foi de dafin rupte şi dă-le la rece 5-10 minute, cât să capete aromă.

Feliază baconul cât mai subţire (e de preferat să-l cumperi deja feliat). Scoate peştele de la rece şi înveleşte fiecare bucată într-o felie de bacon.

Dacă bucăţile de peşte sunt subţiri, taie baconul în două pe lungime, astfel încât în mijloc să se vadă peştele.

Incinge grătarul şi unge-l cu puţin ulei (cu un şerveţel îmbibat).

Pune câte două rondele pe o frigăruie şi perpeleşte-le pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte.

Stoarce puţină lămâie peste frigărui. Serveşte cu salată.

Aperitive din peste

Aperitive_din_peste

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu aperitivele astea, arata prea bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.