Tarta cu rosii in stil provensal
PrinteazaTarta cu rosii in stil provensal din: anghinare, rosii cherry, usturoi, sare, piper, faina, unt, branza dulce, rosii, ceapa, ulei de masline si branza de capra.
- 150 g anghinare murata
- 300 g rosii cherry
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 120 g faina
- 120 g unt
- 120 g branza dulce
- 4 linguri rosii bucati
- 2 cepe mici
- 2 linguri ulei de masline
- 150 g crema de branza de capra
Mod de preparare:
Scurgeţi anghinarea şi tăiaţi-o bucăţi. Spălaţi roşiile cherry şi uscaţi-le pe un şervet de bucătărie.
Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt, amestecaţi-l cu roşiile şi condimentaţi-le.
Amestecaţi făina cu un praf de sare, untul tăiat fulgi şi brânza dulce. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Intindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi tapetaţi cu el o formă de tartă (028 cm).
Presăraţi roşiile bucăţi, adăugaţi anghinarea şi roşiile cherry, curăţaţi ceapa mică, tocaţi-o şi presăraţi-o peste tartă.
Condimentaţi-o şi presăraţi-o cu ulei de măsline. Coaceţi-o cca. 15 minute. Din crema de brânză de capră formaţi bulgăraşi şi presăraţi-i pe tartă.
Lăsaţi-o la cuptor încă 5 minute, apoi ornaţi-o cu busuioc.
Tarta cu rosii in stil provensal
Pofta buna!
Fuuuu, vreau si eu 🙂 2, daca se poate