Cuib de oua
PrinteazaCuib de oua din: faina, smantana, unt, praf de copt, ulei, ou, rozmarin, sare, smantana, kaizer, cascaval, ceapa verde, patrunjel, sare si piper.
aluat:
- 350 g faina
- 5 linguri smantana
- 50 g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 50 ml ulei
- 1 ou
- rozmarin
- sare
umplutura:
- 6 oua
- 250 g smantana
- 200 g kaizer
- 100 g cascaval
- 2-3 fire ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frământaţi un aluat din făină, praf de copt, ou, smântână, unt, rozmarin fărâmiţat şi un vârf de cuţit sare. întindeţi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Tăiaţi kaizerul în cubuleţe şi rumeniţi-l într-o tigaie.
Adăugaţi 2 ouă bătute împreună cu smântână, caşcavalul ras şi pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt.
Puneţi amestecul peste aluat şi puneţi tava în cuptor la foc potrivit pentru 20 de minute.
Scoateţi-o apoi şi puneţi deasupra ouăle rămase, bătute bine, după care puneţi din nou tava în cuptor pentru încă 20-25 de minute.
Cuib de oua
Pofta buna!