Terina cu ciuperci de padure
PrinteazaO reteta savuroasa de Terina cu ciuperci de padure din: ciuperci de padure, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper.
- 1 kg ciuperci de padure, manatarci
- 4 oua
- 1 ou pentru uns pe deasupra
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 1 felie de paine inmuiata in lapte
- 50 ml smantana
- 100 g cascaval
- 50 g unt
- 1 legatura patrunjel
- 100 ml ulei
- 1 pachet foi de placinta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi ciupercile, lăsaţi-le la scurs, păstraţi deoparte, întregi, 4 sau 5 ciuperci, cam de aceeaşi dimensiune. (E preferabil să fie de înălţimea tăvii în care se prepară terina).
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, căliţi-o în unt, apoi adăugaţi celelalte ciuperci, tăiate în cubuleţe.
Puneţi usturoiul pisat, sare şi piper şi lăsaţi ciupercile să se înmoaie, la foc potrivit. Luaţi apoi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit.
Puneţi într-un castron pâinea înmuiată în lapte, stoarsă şi sfărâmată, adăugaţi ouăle bătute, pătrunjelul tocat, smântână, caşcavalul ras şi la urmă ciupercile şi ceapa călite. Condimentaţi cu sare şi piper.
Ungeţi cu ulei foile de plăcinte şi suprapuneţi-le, apoi tapetaţi cu ele o tavă de chec, lăsând în exterior o parte a foilor, pentru a putea acoperi şi umplutura. Turnaţi în tavă jumătate din amestecul cu ciuperci călite.
Aşezaţi apoi în picioare, ciupercile întregi, păstrate, pe care le-aţi fiert 5 minute în apă cu sare.
Peste acestea turnaţi compoziţia rămasă. Nivelaţi şi acoperiţi cu foile de plăcintă. Ungeţi terina cu ou bătut şi coaceţi-o la foc potrivit. Tăiati-o în felii numai după ce s-a răcit bine.
Terina cu ciuperci de padure
Pofta buna!
Sa-mi faci si mie terina din asta
Buna terina asta