Rosii umplute cu ciuperci
PrinteazaRosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, enibahar, patrunjel, sare si piper.
- 12 rosii mari
- 800 g ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 500 g suc de rosii
- 2 foi de dafin
- 3-4 boabe enibahar
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le partea de deasupra un capac, apoi scoateţi-le miezul şi lăsaţi-le întoarse cu partea tăiată în jos.
Spălaţi ciupercile, tocaţi-le mărunt şi căliţi-le în ulei, împreună cu ceapa şi morcovul tocate mărunt, până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci, apoi adăugaţi jumătate din legătura de pătrunjel şi potriviţi de sare şi piper.
Umpleţi roşiile cu ciupercile călite şi puneţi-le într-o cratiţă.
Turnaţi peste ele sucul de roşii şi miezul roşiilor tocat mărunt, adăugaţi foile de dafin, enibaharul, sare şi piper după gust.
Puneţi cratiţa în cuptorul încins şi coaceţi roşiile umplute 30 de minute.
Pofta buna!