Rosii umplute cu ciuperci

Printeaza

Rosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, enibahar, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 12 rosii mari
  • 800 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 500 g suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe enibahar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le partea de deasupra un capac, apoi scoateţi-le miezul şi lăsaţi-le întoarse cu partea tăiată în jos.

Spălaţi ciupercile, tocaţi-le mă­runt şi căliţi-le în ulei, împreună cu ceapa şi morcovul tocate mărunt, până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci, apoi adăugaţi jumătate din le­gătura de pătrunjel şi potriviţi de sare şi piper.

Umpleţi roşiile cu ciupercile călite şi puneţi-le într-o cratiţă.

Turnaţi peste ele sucul de roşii şi miezul roşiilor tocat mărunt, adăugaţi foile de dafin, enibaharul, sare şi piper după gust.

Puneţi cratiţa în cuptorul încins şi coaceţi roşiile umplute 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.