Rulada de somon cu urda si andive
PrinteazaRulada de somon cu urda si andive
- 400g file de somon afumat
- 300g urdă proaspătă
- 500g andive
- lămâie
- l00ml ulei de măsline
- 1leg. mărar
- linguriţă rasă chimen măcinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron urda cu ceapa dată pe răzătoarea mică. Se adaugă chimenul măcinat, coaja de la jumătate de lămâie, dată pe răzătoarea mică, 3-4 linguri ulei, mărarul tocat cât mai mărunt, sare şi piper.
Se omogenizează bine compoziţia. Se întinde amestecul de urdă pe fileurile de somon, se rulează şi, cu un cuţit bine ascuţit, se taie rulada în felii de circa 2cm grosime.
Se curăţă şi se spală andivele, apoi curăţă şi se spală andivele, apoi se stropesc cu un amestec făcut clin uleiul rămas, zeamă de lămâie, mărar tocat, sare şi piper.
Se serveşte rulada de somon cu salata de andive.
Pofta buna!