Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită
PrinteazaSalată cu mazăre, ridichi şi carne de vită din: ulei de masline, carne de vita, salata verde, ridichi, mazare verde, frunze de menta, smantana, mustar, crema de hrean.
Ingrediente:
- ulei de măsline
- 1 antricot de muşchi de vită fără grăsime, aproximativ 350 g
- o căpăţână mică şi fragedă de salată verde
- 200 g ridichi, tăiate felii
- 200 g mazăre verde
- o legătură mică de frunze de mentă
- 3 linguri de smântână
- 1 lingură muştar
- 2 lingură cremă de hrean
Mod de preparare:
Ţine mazărea în apă clocotită un minut, scurge-le şi pune-le în apă cu gheaţă pentru a opri procesul de fierbere.
Incinge o tigaie cu grătar. Unge antricotul cu ulei pe ambele părţi şi condimentează bine.
Frige carnea timp de un minut pe fiecare parte, până se rumeneşte, la tigaia de pe foc şi lasă carnea să se răcească timp de 5 minute Aranjează salata pe două farfurii.
Taie bucata de carne în felii subţiri de 1 cm pe care le amesteci cu ridichile, mazărea şi menta. Aşază antricotul şi compoziţia cu mazăre peste frunzele de salată .
Intr-un bol, agită smântână, hreanul şi muştarul cu destulă apă cât să dai compoziţiei o consistenţă subţire. Condimentează cu sare şi piper. Pune amestecul peste salată.
Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită
Pofta buna!