Calamari cu masline

Printeaza

Calamari cu masline din: calamari, masline, ceapa, pasta de tomate, usturoi, boia, ulei, sare si piper. Măslinele verzi conţin mai puţine calorii şi lipide decât măslinele negre. De aceea, atunci când sunteţi într-o cură de slăbire, alegeţi le pe cele verzi.

Gustul uşor amărui, prezent uneori, vine de la o substanţă numită oleuropein, conţinută doar de măslinele verzi. Amăreala se atenuează dacă măslinele sunt conservate în ulei, nu în saramură, şi dacă sunt stropite cu zeamă de lămâie.

  • 600 g calamari
  • 300 g masline
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite pasta de tomate
  • 1 lingura boia
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la foc potrivit, într-o tigaie mare sau într-o cratiţă, în ulei, ceapa curăţată, spălată şi tocată cât mai mărunt.

Presărati-o cu un praf de sare şi căliţi-o înăbuşit, la foc mic, 5-6 mi­nute, apoi adăugafi pasta de tomate şi calamarii tăiaţi în inele.

Căliţi toate acestea 3-4 minute, după care adă­ugaţi o cană cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 de minute.

Spre final, puneţi usturoiul tocat mărunt, boiaua de ardei şi potriviţi de sare şi piper.

Lăsaţi să mai fiarbă 1-2 minute şi luaţi vasul de pe foc.

Calamari cu masline

Calamari_cu_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.