Calamari cu masline
PrinteazaCalamari cu masline din: calamari, masline, ceapa, pasta de tomate, usturoi, boia, ulei, sare si piper. Măslinele verzi conţin mai puţine calorii şi lipide decât măslinele negre. De aceea, atunci când sunteţi într-o cură de slăbire, alegeţi le pe cele verzi.
Gustul uşor amărui, prezent uneori, vine de la o substanţă numită oleuropein, conţinută doar de măslinele verzi. Amăreala se atenuează dacă măslinele sunt conservate în ulei, nu în saramură, şi dacă sunt stropite cu zeamă de lămâie.
- 600 g calamari
- 300 g masline
- 2 cepe mari
- 3 catei de usturoi
- 2 lingurite pasta de tomate
- 1 lingura boia
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la foc potrivit, într-o tigaie mare sau într-o cratiţă, în ulei, ceapa curăţată, spălată şi tocată cât mai mărunt.
Presărati-o cu un praf de sare şi căliţi-o înăbuşit, la foc mic, 5-6 minute, apoi adăugafi pasta de tomate şi calamarii tăiaţi în inele.
Căliţi toate acestea 3-4 minute, după care adăugaţi o cană cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 de minute.
Spre final, puneţi usturoiul tocat mărunt, boiaua de ardei şi potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să mai fiarbă 1-2 minute şi luaţi vasul de pe foc.
Calamari cu masline
Pofta buna!