Reteta prajitura cu nuca
PrinteazaReteta prajitura cu nuca
- 200 g făină
- 100 g unt
- 5 linguri lapte
- 25 g untură
- sare
Ingrediente umplutură:
- 300 g nuci
- 100 g ciocolată de menaj
- 85 g unt
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 50 g făină
- 2, 3 linguri zahăr pudră
Mod preparare aluat:
Cerni făina, pui un praf de sare, adaugi untul tăiat bucăţele, untura, amesteci puţin, pui şi laptele rece şi frămânţi aluatul până devine elastic. Il pui apoi într-o folie de celofan şi-l dai la frigider pentru o oră.
Mod preparare umplutură:
Pisezi nuca sau o mărunţeşti, dai ciocolati pe râzătoare şi le dai deoparte. Topeşti puţin untul pe baie de aburi, apoi îl baţi cu zahărul şi ouăle până obţii o cremă-spumă.
Adaugi făina, ciocolata şi nuca şi omogenizezi compoziţia. Ungi o tavă cu unt, întinzi aluatul, pui compoziţia cu nucă şi ciocolată şi dai prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. Tai prăjitura în tavă, dupi ce s-a răcit bine şi o pudrezi cu zahăr.
Prăjitură cu nucă
Poftă bună!