Reteta prajitura cu nuca

Printeaza

Reteta prajitura cu nuca

Ingrediente aluat:Prajitura cu nuca

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 5 linguri lapte
  • 25 g untură
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 300 g nuci
  • 100 g ciocolată de menaj
  • 85 g unt
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 50 g făină
  • 2, 3 linguri zahăr pudră

 

Mod preparare aluat:

Cerni făina, pui un praf de sare, adaugi untul tăiat bucăţele, untura, amesteci puţin, pui şi laptele rece şi frămânţi aluatul până devine elastic. Il pui apoi într-o folie de celofan şi-l dai la frigider pentru o oră.

Mod preparare umplutură:

Pisezi nuca sau o mărunţeşti, dai ciocolati pe râzătoare şi le dai deoparte. Topeşti puţin untul pe baie de aburi, apoi îl baţi cu zahărul şi ouăle până obţii o cremă-spumă.

Adaugi făina, ciocolata şi nuca şi omogenizezi compoziţia. Ungi o tavă cu unt, întinzi aluatul, pui compoziţia cu nucă şi cio­colată şi dai prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. Tai prăjitura în tavă, dupi ce s-a răcit bine şi o pudrezi cu zahăr.

Prăjitură cu nucă

Prajitura cu nuca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.