Chifteluţe de sfeclă cu usturoi
PrinteazaChifteluţe de sfeclă cu usturoi din: radacina de sfela rosie, usturoi, faina, ou, sare, curry, piper, ulei.
- 600 g radacina de sfecla rosie
- 2 catei de usturoi
- 3-5 linguri faina
- 1 ou
- sare
- 1-2 lingurite curry
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se decojeşte rădăcina de sfeclă (se folosesc mănuşi, deoarece pătează pielea), apoi se rade şi se stoarce puţin.
Se curăţă usturoiul, se pisează şi se pune într-un castron, cu sfecla roşie. Se adaugă făină şi ou, apoi se amestecă.
Se condimentează cu sare, piper şicurry.
Se încinge uleiul în tigaie ş se aşază grămăjoare din compoziţia de sfeclă.
Se presează puţin şi se prăjesc chifteluţele pe ambele feţe, până devin crocante.
Se scot ş se lasă să se scurgă de surplusul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se servesc a nuci pisate, acompaniate ce brânză de vaci, sos de curry şi carne (rasol de vită, piept de pui sau peşte).
Chifteluţe de sfeclă cu usturoi
Pofta buna!