Chifteluţe de sfeclă cu usturoi

Printeaza

Chifteluţe de sfeclă cu usturoi din: radacina de sfela rosie, usturoi, faina, ou, sare, curry, piper, ulei.

Ingrediente:Chiftelute_de sfecla_cu_usturoi

  • 600 g radacina de sfecla rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3-5 linguri faina
  • 1 ou
  • sare
  • 1-2 lingurite curry
  • piper
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se decojeşte rădăcina de sfeclă (se folosesc mănuşi, deoarece pătează pielea), apoi se rade şi se stoarce puţin.

Se curăţă usturoiul, se pisează şi se pune într-un castron, cu sfecla roşie. Se adaugă făină şi ou, apoi se amestecă.

Se condimentează cu sare, piper şicurry.

Se încinge uleiul în tigaie ş se aşază grămăjoare din compoziţia de sfeclă.

Se presează puţin şi se prăjesc chifteluţele pe ambele feţe, până devin crocante.

Se scot ş se lasă să se scurgă de surplusul de grăsime pe prosoape de hârtie.

Se servesc a nuci pisate, acompaniate ce brânză de vaci, sos de curry şi carne (rasol de vită, piept de pui sau peşte).

Chifteluţe de sfeclă cu usturoi

Chiftelute_de sfecla_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.