Supă de găluşte cu verdeţuri
PrinteazaSupă de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi, rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina, unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte.
- 500 g antricot de vita
- 1 ceapa rosie4 catei de usturoi
- 1kg rosii
- 1 lingurita sare de mare
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 litru supa de legume
pentru galuste:
- 190 g faina cu agent de crestere
- 60 g unt rece
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingura ceapa verde, tocata fin
- 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat fin
- 125 ml lapte
Mod de preparare:
Pui într-o tavă roşiile tăiate în jumătăţi, usturoiul necurăţat şi ceapa roşie, curăţată şi tăiată în sferturi, presari sare peste ele şi le stropeşti cu o lingură de ulei.
Coci legumele 30 de minute, le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcească. Cureţi de coajă roşiile şi usturoiul.
Faci din legume un piure, folosind robotul de bucătărie. într-o oală mare, încingi 1 lingură de ulei şi prăjeşti carnea în etape: pui o parte din carne, tăiată în cubuleţe şi, când este gata, pui şi cealaltă carne, tăiată cubuleţe.
După ce ai prăjit toată carnea, o pui înapoi în oală şi adaugi piureul de legume.
Fierbi 45 de minute la foc mic, apoi adaugi găluştele. Pentru prepararea găluştelor, pui făina într-un castron.
Fărâmiţezi untul cu degetele, apoi îl amesteci cu făina. Cu o spatulă de plastic sau o lingură de lemn, înglobezi parmezanul ras şi verdeţurile.
Adaugi laptele prin picurare şi amesteci, până când compoziţia se omogenizează, frământând uşor. lei cu o linguriţă bucăţele din aluat şi le transformi în mici sfere, lucrând cu mâinile date prin făină.
Pui găluştele în supa care dă în clocot şi o laşi să fiarbă la foc mic, acoperită încă 15 minute. Treci supa în castron şi o serveşti.
Pofta buna!