O reteta simpla de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de cocos, amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste la orice ora Ingrediente: 8 cl suc de […]
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine
PrinteazaCocktail cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa.
Poate te intereseaza si Cocktail pisco sour
Ingrediente:
- 45 ml pisco sau tuica romaneasca
- 8 ml cointreau
- 15 ml sirop cu aroma de cimbru
- 15 ml suc de limeta
- 1 smochina proaspata, taiata sferturi
- crengute de cimbru si ½ smochina, pentru servire
Ingrediente sirop cu aroma de cimbru:
- 1/2 cana de zahar
- 1/2 cana de apa
- 5 crengute de cimbru
Mod de preparare:
Preparati mai intai siropul, se adauga zahar si apa intr-o cratita mica si se amesteca la foc mediu pana cand se dizolva zaharul.
Se adauga cimbrul si se fierbe timp de 10 minute.
Scoateți cimbrul si turnati intr-un borcan de sticla.
Lasati sa se raceasca.
Pentru a prepara cocktail-ul, se adauga smochinele si siropul intr-un recipient mare, amestecati cu o lingura.
Apoi, umpleti paharul cu gheata si se adauga restul de ingrediente ramase.
Agitati bine.
Strecurati printr-o sita fina intr-un pahar si serviti cu smochine si cimbru.
Pisco este o bautura cu specific peruan care se potriveste foarte bine la gust cu tuica romaneasca.
Cocktail cu aroma de smochine
Savurati!
poate te intereseaza si:
Cocktail Alaska
O reteta simpla de Cocktail Alaska Calitate – alcoolic Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Chartreuse drinks Se serveste după-amiază Ingrediente: 1/4 Chartreuse galbenă Apărut în Statele Unite, la începutul secolului, este un cocktail clasic, uşor de preparat, un bun relaxant şi un foarte bun digestiv. Preparare: Se […]
Savurati!
Tare rau cocktailul
O sa incerc si eu sa vad ce-mi iese. Poate nu-i bun cocktialul ca sa vezi ce te alerg
vreau sa gust si eu din cocktailul asta