Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine

Printeaza

Cocktail cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa.

Poate te intereseaza si Cocktail pisco sour

 

Ingrediente:

  • 45 ml pisco sau tuica romaneasca
  • 8 ml cointreau
  • 15 ml sirop cu aroma de cimbru
  • 15 ml suc de limeta
  • 1 smochina proaspata, taiata sferturi
  • crengute de cimbru si ½ smochina, pentru servire

sirop cu aroma de cimbru:

  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 cana de apa
  • 5 crengute de cimbru

Mod de preparare:

Preparati mai intai siropul, se adauga zahar si apa intr-o cratita mica si se amesteca la foc mediu pana cand se dizolva zaharul.

Se adauga cimbrul si se fierbe timp de 10 minute.

Scoateți cimbrul si turnati intr-un borcan de sticla. Lasati sa se raceasca.

Pentru a prepara cocktail-ul, se adauga smochinele si siropul intr-un recipient mare, amestecati cu o lingura.

Apoi, umpleti paharul cu gheata si se adauga restul de ingrediente ramase. Agitati bine.

Strecurati printr-o sita fina intr-un pahar si serviti cu smochine si cimbru.

Pisco este o bautura cu specific peruan care se potriveste foarte bine la gust cu tuica romaneasca.

 

Cocktail cu aroma de smochine

Cocktail_cu_aroma_de_smochine_06

 

Savurati!

 

 

 

Cocktail Amaretto Colada

O reteta simpla de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de cocos, amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste la orice ora Ingrediente: 8 cl suc de […]

Cocktail Alaska

O reteta simpla de Cocktail Alaska Calitate – alcoolic Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Chartreuse drinks Se serveste după-amiază         Ingrediente: 1/4 Chartreuse galbenă   Apărut în Statele Unite, la începutul secolului, este un cocktail clasic, uşor de preparat, un bun relaxant şi un foarte bun digestiv. Preparare: Se […]

 

 

Savurati!

 

 

Incoming search terms:

  • springnkb

3 comentarii

  1. Tare rau cocktailul

  2. O sa incerc si eu sa vad ce-mi iese. Poate nu-i bun cocktialul ca sa vezi ce te alerg

  3. vreau sa gust si eu din cocktailul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.