Sarlota cu fructe exotice

Printeaza

Sarlota cu fructe exotice din: unt, biscuiti, gelatina, lapte de cocos, zahar pudra, branza crema de vaci, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fructe exotice, fulgi de cocos.

Ingrediente:Sarlota_cu_fructe_exotice

  • 85 g unt
  • 170 g biscuiti cu ghimbir si alune, zdrobiti
  • pentru umplutura:
  • 2 plicuri gelatina incolora
  • 300 ml lapte de cocos
  • 150 g zahar pudra
  • 300 g branza crema de vaci proaspata
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
  • 2×400 conserve de fructe exotice in sirop
  • 3 linguri fulgi de cocos, rumeniti

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-un vas pe foc şi adaugă biscuiţii. Amestecă şi porţioneazâ în 6 inele de 8 cm aşezate pe tavă tapetată cu hârtie de copt.

Nivelează şi presează ca să obţii un strat subţire şi uniform. Dă la congelator 20 min.

Inmoaie gelatina 4 min în apă rece. intre timp, încălzeşte laptele de cocos şi zahărul, până când se dizolvă şi aproape fierbe, la vasul de pe foc şi adaugă gelatina înmuiată, amesteca şi lasă deoparte să se răcească.

Intr-un bol bate crema de brânză de vaci, zeama şi coaja rasă de lămâie şi apoi combină cu amestecul cu cocos până la omogenizare. Toarnă în inele şi dă la rece 3 ore

Mârunţeşte în tocătorul electric jumătate din fructele exotice şi toată zeama lor ca să obţii un sos gros, trece-l prin sită şi toarnă deasupra fiecărei şarlote.

Ornează cu fructele rămase şi presară fulgii de cocos.

Sarlota cu fructe exotice

Sarlota_cu_fructe_exotice

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.