Sarlota cu fructe exotice
PrinteazaSarlota cu fructe exotice din: unt, biscuiti, gelatina, lapte de cocos, zahar pudra, branza crema de vaci, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fructe exotice, fulgi de cocos.
- 85 g unt
- 170 g biscuiti cu ghimbir si alune, zdrobiti
- pentru umplutura:
- 2 plicuri gelatina incolora
- 300 ml lapte de cocos
- 150 g zahar pudra
- 300 g branza crema de vaci proaspata
- zeama si coaja rasa de la 2 lamai
- 2×400 conserve de fructe exotice in sirop
- 3 linguri fulgi de cocos, rumeniti
Mod de preparare:
Topeşte untul într-un vas pe foc şi adaugă biscuiţii. Amestecă şi porţioneazâ în 6 inele de 8 cm aşezate pe tavă tapetată cu hârtie de copt.
Nivelează şi presează ca să obţii un strat subţire şi uniform. Dă la congelator 20 min.
Inmoaie gelatina 4 min în apă rece. intre timp, încălzeşte laptele de cocos şi zahărul, până când se dizolvă şi aproape fierbe, la vasul de pe foc şi adaugă gelatina înmuiată, amesteca şi lasă deoparte să se răcească.
Intr-un bol bate crema de brânză de vaci, zeama şi coaja rasă de lămâie şi apoi combină cu amestecul cu cocos până la omogenizare. Toarnă în inele şi dă la rece 3 ore
Mârunţeşte în tocătorul electric jumătate din fructele exotice şi toată zeama lor ca să obţii un sos gros, trece-l prin sită şi toarnă deasupra fiecărei şarlote.
Ornează cu fructele rămase şi presară fulgii de cocos.
Sarlota cu fructe exotice
Pofta buna!