Friptura de vita cu sos de piper

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de vita cu: delikat, ulei, supa de carne, intaritor de sos, piper mixt, ardei gras, cartofi, unt, ou, sare.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_sos_de_piper

  • 2 fripturi de vită (200 g fiecare)
  • 3 linguri Delikat Legume
  • 1 lin­gură ulei
  • 200 ml supă de carne
  • întăritor de sos
  • 1 lingură piper mixt, zdrobit mare

Ingrediente decor:

  • fâşii de ardei gras, de mai multe cu­lori

Pentru cartofi:

  • 400 g cartofi
  • 2 linguri unt
  • 1 gălbenuş de ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Friptura se dă bine cu piper. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte carnea, cca 1 minut pe fiecare parte.

Se dă focul mai mic şi se mai lasă 2-4 minute pe fiecare parte, până când se rumeneşte.

Se scot, se presară cu sare şi piper şi se înfăşoară în folie de aluminiu.

Sosul lăsat de carne se ames­tecă cu supa, se pune pe foc, se adaugă 3 linguri Delikat Legume,

întăritorul de sos şi se amestecă şi piperul. Se lasă până se îngroaşă.

Cartofii se fierb 25 de minute în apă cu sare. Se scurg, se pre­sează şi se amestecă cu untul şi gălbenuşul.

Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se încălzeşte cuptorul, la 220° C.

Se pune piureul în şpriţer, se acope­ră o tavă cu hârtie de copt şi se formează rozete din piure.

Se ung cu unt şi se coc 8-10 minute.

Friptura de vita cu sos de piper

Friptura_de_vita_cu_sos_de_piper

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.