Friptura de vita cu sos de piper
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vita cu: delikat, ulei, supa de carne, intaritor de sos, piper mixt, ardei gras, cartofi, unt, ou, sare.
- 2 fripturi de vită (200 g fiecare)
- 3 linguri Delikat Legume
- 1 lingură ulei
- 200 ml supă de carne
- întăritor de sos
- 1 lingură piper mixt, zdrobit mare
Ingrediente decor:
- fâşii de ardei gras, de mai multe culori
Pentru cartofi:
- 400 g cartofi
- 2 linguri unt
- 1 gălbenuş de ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Friptura se dă bine cu piper. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte carnea, cca 1 minut pe fiecare parte.
Se dă focul mai mic şi se mai lasă 2-4 minute pe fiecare parte, până când se rumeneşte.
Se scot, se presară cu sare şi piper şi se înfăşoară în folie de aluminiu.
Sosul lăsat de carne se amestecă cu supa, se pune pe foc, se adaugă 3 linguri Delikat Legume,
întăritorul de sos şi se amestecă şi piperul. Se lasă până se îngroaşă.
Cartofii se fierb 25 de minute în apă cu sare. Se scurg, se presează şi se amestecă cu untul şi gălbenuşul.
Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se încălzeşte cuptorul, la 220° C.
Se pune piureul în şpriţer, se acoperă o tavă cu hârtie de copt şi se formează rozete din piure.
Se ung cu unt şi se coc 8-10 minute.
Friptura de vita cu sos de piper
Pofta buna!