Reteta zilei: Supa de creveti cu galuste de porumb
PrinteazaSupa de creveti cu galuste de porumb din: porumb, apa, faina, sare, creveti, alga marina, dovlecel, pasta de chili, sare.
Ingrediente:
- 2 stiuleti de porumb, curatati
- 1/4-1/2 cana de apa
- 2 1/2 cani de faina
- 1 lingurita sare
- 300 gr creveti, decorticati
- alga marina uscata
- 8 cesti de apa
- 1/2 dovlecel , feliat
- 1 1/2 lingura de pasta de chili
- Sare, dupa gust
Mod de preparare:
Puneti boabele de porumb si 1/4-1/2 ceașcă de apa intr-un blender si procesati pana se omogenizeaza.
Intr-un bol mare, se combina faina si sarea.
Se adauga aproximativ 2/3 din piureul de porumb in amestecul de faina.
Amestecati pana se combina.
Framantati aluatul 1-2 minute si raciti pentru 30 de minute.
Puneti 8 cesti de apa intr-o oala si adaugati capetele de la creveti si alga marina uscata.
Se fierbe timp de 10 minute.
Aruncati capetele de creveti si alga marina.
Intr-un mic bol, amestecati pasta de chili cu 2-3 linguri de supa.
Se toarna amestecul in oala cu supa si amestecati sa se combine.
Reduceti focul la mic, scoateti aluatul din frigider, rupeti bucati si incorporate in supa.
Adauga crevetii si dovleceii si dati focul la mediu.
Fierbeti aproximativ 20 de minute, lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Supa de creveti cu galuste de porumb
Pofta buna!
As vrea si eu din supa de creveti