Reteta zilei: Supa de creveti cu galuste de porumb

Printeaza

Supa de creveti cu galuste de porumb din: porumb, apa, faina, sare, creveti, alga marina, dovlecel, pasta de chili, sare.

 

Supa_de_creveti_cu_galuste_de_porumb_11

 

Ingrediente:

  • 2 stiuleti de porumb, curatati
  • 1/4-1/2 cana de apa
  • 2 1/2 cani de faina
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr creveti, decorticati
  • alga marina uscata
  • 8 cesti de apa
  • 1/2 dovlecel , feliat
  • 1 1/2 lingura de pasta de chili
  • Sare, dupa gust

Mod de preparare:

Puneti boabele de porumb si 1/4-1/2 ceașcă de apa intr-un blender si procesati pana se omogenizeaza.

Intr-un bol mare, se combina faina si sarea.

Se adauga aproximativ 2/3 din piureul de porumb in amestecul de faina.

Amestecati pana se combina.

Framantati aluatul 1-2 minute si raciti pentru 30 de minute.

Supa_de_creveti_cu_galuste_de_porumb_03

Puneti 8 cesti de apa intr-o oala si adaugati capetele de la creveti si alga marina uscata.

Se fierbe timp de 10 minute.

Aruncati capetele de creveti si alga marina.

Intr-un mic bol, amestecati pasta de chili cu 2-3 linguri de supa.

Se toarna amestecul in oala cu supa si amestecati sa se combine.

Supa_de_creveti_cu_galuste_de_porumb_08

Reduceti focul la mic, scoateti aluatul din frigider, rupeti bucati si incorporate in supa.

Adauga crevetii si dovleceii si dati focul la mediu.

Fierbeti aproximativ 20 de minute, lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

Supa_de_creveti_cu_galuste_de_porumb_10

Supa de creveti cu galuste de porumb

Supa_de_creveti_cu_galuste_de_porumb_12

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    As vrea si eu din supa de creveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.