Pastrav cu cartofi natur
PrinteazaPastrav cu cartofi natur din: fileuri pastrav, unt, cartofi, patrunjel, unt, sare.
- 4 fileuri pastrav
- 100 g unt
- un kg cartofi
- o legatura patrunjel
- 50 g unt (pentru cartofi)
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Intre timp, peştele se presară cu sare şi se pune la prăjit în unt topit.
Se lasă cât să se pătrundă, după care se ia de pe foc.
Cartofii fierţi se scot cu spumiera şi se pun apoi într-o tigaie cu unt topit, unde se sotează aproximativ 5 minute, cât să capete gust de unt.
Se pune pătrunjelul peste cartofi şi se repartizează în farfurii. Se aduc la masă cu peştele.
Pastrav cu cartofi natur
Pofta buna!