Spaghete cu sos de carne si cimbru
PrinteazaSpaghete cu sos de carne si cimbru din: spaghete, carne tocata, usturoi, ceapa, ulei, cascaval, bulion, vin alb, cimbru, sare, piper.
- o punga spaghete
- 350 g carne tocata, dupa gust
- 2 catei de usturoi
- o ceapa
- 2 linguri ulei
- 100 g cascaval
- 2-3 linguri bulion
- 200 ml vin alb sec
- o lingurita cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sos, ceapa tăiată mărunt se pune la călit în uleiul încins. După ce s-a înmuiat, se adaugă carnea şi se prăjeşte.
Apoi se toarnă vinul, se presară sare şi piper şi se mai fierbe 15 minute.
Se adaugă usturoiul feliat şi se toarnă bulionul desfăcut cu apă, în funcţie de cât de gros se doreşte a fi sosul.
Intre timp, se fierb spaghetele şi se amestecă cu sosul de carne, cimbru şi jumătate din cantitatea de caşcaval.
Restul se presară deasupra, apoi se mai dă la cuptor 10 minute.
Spaghete cu sos de carne si cimbru
Pofta buna!