Chifle cu busuioc

Printeaza

Chifle cu busuioc din: faina, lapte, tarate, ou, ulei, miere, seminte de floarea soarelui, busuioc, praf de copt, apa minerala, sare, ulei.

Ingrediente:Chifle_cu_busuioc

  • cate 1 cana faina si lapte
  • 1 ceasca tarate
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei pentru forma

 

Mod de preparare:

Pentru a doza făina şi laptele, utilizezi o cană cu volumul de 250 ml. Pui tărâţele într-un bol şi torni peste ele laptele călduţ. Le laşi să se umfle, timp de 5 minute.

Prăjeşti uşor seminţele de floarea-soarelui, într-o tigaie fără ulei sau în cuptor. Amesteci tărâţele cu mierea, oul, uleiul, sarea şi seminţele de floarea-soarelui.

Intr-un castron, cerni făina împreună cu praful de copt. In mijloc faci o adâncitură în care pui pasta cu tărâţe, apa minerală şi busuiocul. Frămânţi puţin aluatul, până devine omogen.

Ungi cu ulei forme mici, pentru minicozonaci sau brioşe. Umpli cu aluat 3/4 din volumul fiecărui locaş. Le coci în cuptorul preîn-călzit, la foc mediu, timp de 25 de minute.

Chifle cu busuioc

Chifle_cu_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.